Грушеве дерево росте в Центральній Азії та культивується в Китаї протягом 6000 років.
У Європу було завезено приблизно у 6 столітті.
Хоча його розвиток у середні віки залишався обмеженим, за часи епохи Відродження налічувалося вже 200 різновидів.
З того часу кількість різновидів продовжувала збільшуватися.
Груша "Комтесс де Парі" - старий сорт, отриманий п.Фурсіном, садівником з Дрьо, у 1882 році.
"Комтесс де Парі" - самоплідний сорт, який вважається дуже хорошим запилювачем інших грушевих дерев.
Ці якості та досить швидке зав’язування плодів роблять це фруктове дерево хорошим кандитатом для створення фруктового саду.
Груша досить великого калібру, оповита поцяткованою ластовинням шкіркою, містить трохи горбкувату, але смачну танучу м’якоть.
Не дуже чутлива до хвороб та дуже родюча.
Цей сорт віддає перевагу захищеним та сонячним місцям, уникаючи схильних до морозів та вітрів.
Легко росте, любить прохолодні, глибокі ґрунти, але не любить надто фільтруючі та вапняні ґрунти.
Взимку принесіть до дерева лопату багатої калієм деревного попелу, щоб покращити цвітіння та якість плодів.
Цвітіння пізніше, у квітні, коли захищене від заморозків.
Оскільки рослина самоплідна, сусідство з іншими грушевими деревами не є обов’язковим, проте сусідство з іншими грушевими деревами підвищить врожайність.
Для цього ідеально підійдуть сорти "Вільямс" та "Конференція".
Цей сорт дає досить великі та пухкі плоди, товста та груба шкірка має колір від зеленого до жовтого з безліччю дрібних бронзових плям.
М’якоть біла, тануча, дуже соковита та солодка, з злегка пряним ароматом.
Цей смак привертає цю грушу до приготування солодких та солоних страв, наприклад, до дичини.
Садіть грушу "Комтесс де Парі" на сонячному місці, в нейтральному, кислому або злегка вапняному ґрунті, прохолодному, але не надмірно.
Викопайте яму за два-три тижні до посадки, вдвічі ширше і глибше кореневої системи.
У день посадки помістіть кореневу систему у таз із водою, щоб добре зволожити.
Забезпечте дренаж посадкової ями з невеликою товщиною гравію, на дно лунки додайте компост, що добре розклався, зверху.
Встановіть дерево в лунку, засипте землею, змішаною з компостом. Не закопуйте місце щеплення.
Щільно утрамбуйте ногою. Кореневий ком повинен бути повністю вкритий. Поливайте рясно.
Можна внести на зиму невелику лопатку попелу, багатого на калій, це покращить плодоношення.
Розподіліть його навколо дерева під кроною, але не безпосередньо біля підніжжя дерева.
Термін дозрівання: кінець жовтня, залежно від кліматичних умов.
Плоди можуть зберігатися до січня, якщо їх ретельно зібрати та зберігати у прохолодному місці.
Дерева, щеплені на груші, починають плодоносити на 5-6 рік, щеплені на айві – на 4-й рік.